Снимка: БГНЕС

"Аз го призовах да кацне, той пак е излетял. Отишъл е на прием, човекът си се разхожда, церемонялна функция на президент, не си е на мястото, не свиква съвета по национална сигурност, а държавата гори", заяви Делян Пеевски за президента Румен Радев пред журналисти в Народното събрание.

Пеевски обяви, че ДПС ще предложи да има председателски съвет, където да бъдат поканени отговорните министри и да се види от какво има нужда държавата.

Още по темата
"Ако трябва, да се направи корекция на бюджета, да се купят хеликоптери, да се отпуснат средства за обезщетение. Чудовщино е положението. Къщите са изгорели и държавата трябва да си е на мястото", допълни той, като отбеляза, че вчера реално правителство си е било на мястото  - премиерът, министърът, но не е имало с какво да работи.

"За мен положението е брутално от техническа гледна точка", заяви председателят на ДПС. Той изрази благодарности за помощта от страна на Турция и Чехия.

"Трябва да свършим работа за хората, другото е абсурдно", заяви той. Запитан дали има време това правителство да свърши тази работа, той отговори, че има, но ако започнат веднага.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase