Снимка БГНЕС

Евродепутатката от ДПС Елена Йончева призова за обединение в ДПС, като похвали председателя на движението Делян Пеевски. Тя направи това в пост във Фейсбук.

Йончева коментира скандалите в ДПС 10 дни след тяхното избухване.

Тя обяснява, че "трудно приема ставащото в ДПС в последните седмици" и коментира, че "на фона на масовото отдръпване на хората от политиката, ДПС постигна исторически резултат, както и възможността да предложи и отстои политиките, за които убеждавахме и говорихме по време на кампанията".

"ДПС, на която Ахмед Доган е учредител, а сега почетен председател, и който има огромното ми уважение, е вече много повече от "гарант за етническия мир" в страната. Тя е българска партия и всички срещи, на които съм присъствала по време на кампанията, започваха с българския химн "Мила Родино", а след това и с европейския", обяснява Йончева.

Йончева засипва Пеевски с похвали. "За двата месеца, в които работим заедно, виждам устремен човек, готов да поема отговорност и да взема дръзки решения без страх от последващи реакции. Рядко съм виждала това в политиката, където преобладават хора, пресмятащи внимателно всяка дума и оглеждащи се във всички посоки преди всяка стъпка. Предполагам, че и почетният председател на ДПС Ахмед Доган е видял същите способности на Делян Пеевски, когато го е предложил за председател на партията. Вярвам, че няма път напред без решителност и откритост. Затова и в момента това доверие е взаимно". Така Йончева дава да се разбере, че е на страната на Пеевски.

ДПС има още двама евродепутати. Единият е Илхан Кючук, а вторият е Танер Кабилов. Още в първите дни на раздора първият даде подкрепа за Доган, а другият е на страната на Пеевски, пише Сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase