Снимка: БГНЕС
fallback

“Ще се отзовем на поканата на ПП-ДБ за разговори относно декларацията им, представена пред президента Радев. Подкрепа за втори и трети мандат обаче няма да има", заяви Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, цитирана от БГНЕС.

"Въпреки нашите забележки, ПГ на ГЕРБ е системна партия и ще се отзовем на поканата за среща. От страна на ПП-ДБ на срещата ще присъстват Людмила Илиева, Надежда Корданова и Божидар Божанов, а от наша страна - аз, Рая Назарян и Росен Желязков”, обяви Сачева.

Срещата вероятно ще се състои в сряда.

Oще по темата
Позицията на ГЕРБ-СДС, обаче, остава непроменена - подкрепа за втори или трети мандат няма да има, напомни Сачева.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще се категорична опозиция.

Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", допълни Сачева.

"Надяваме се, че предстоящата предизборна кампания ще даде възможност на колегите да преосмислят поведението си и в следващия парламент да може приоритетите, които непрекъснато представяме пред обществото, да станат реални политически резултати", посочи още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 1 месец

Въпроса е като сме част от ЕС и ни управлява ГЕРБ, ние сме на ниво на Сърбия като стандарт, ние сме на по-ниско ниво от Македония по свободата на словото и на по -ниско ниво по борба с корупцията ! Защо след 20 години ГЕРБ, сме на последно ниво в ЕС по всички показатели и защо сме на по-слаби ниво напредък от Македония?Знаете ли ,че Македония е по-близко по отношение на законодателните реформи необходими за да си челн от ЕС, в сравнение с България? Пътищата са ни като в Африка,даже по-зле

93

Анонимен

преди 1 месец

Въпроса е защо ГЕРБ не направимедна магистрала, а обеща да завърши всички магистрали? Обеща висок стандарт, а ние сме на ниво Сърбия! Обеща справедливост, а сме на по-ниско ниво от Русия по този показател! Обеща качествено здравеопазване и образование!Мед. Сестри, лекари и учители написнаха Българи! За мен е необяснимо какъв човек е Българина! От това което виждам, той е по-зле от Руснака!

92

Анонимен

преди 1 месец

Въпроса е до кога народа ще търпимтази мафиотска партия! Благодарение на ГЕРБ , България е по-зле от Русия! Уволняват,вкарвар в затвора, убивватт! Няма шанс никой да им се противопостави! Защо преди 20 години енвъведоха рези закони? Защомвсе още няма закон за лустрация?!ГЕРБ искат да ви мачкат, да ви прегазват по улиците,да убиват,пребиват, да ви обират! Каква спрведливост има? При нужда от държавата, тя е налична само за хора на ГЕРБ и ДПС! България е по-зле от Русия!

fallback