Снимка: БГНЕС

“Ще се отзовем на поканата на ПП-ДБ за разговори относно декларацията им, представена пред президента Радев. Подкрепа за втори и трети мандат обаче няма да има", заяви Деница Сачева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, цитирана от БГНЕС.

"Въпреки нашите забележки, ПГ на ГЕРБ е системна партия и ще се отзовем на поканата за среща. От страна на ПП-ДБ на срещата ще присъстват Людмила Илиева, Надежда Корданова и Божидар Божанов, а от наша страна - аз, Рая Назарян и Росен Желязков”, обяви Сачева.

Срещата вероятно ще се състои в сряда.

Още по темата
Позицията на ГЕРБ-СДС, обаче, остава непроменена - подкрепа за втори или трети мандат няма да има, напомни Сачева.

"Получихме писмо от Божидар Божанов до Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС, в което са поканени представители на нашата парламентарна група да участват в среща за обсъждане на проекта на декларация, обявена от ПП-ДБ на среща с президента. Досега получавахме разнопосочни становища от страна на ПП-ДБ. На нашата покана за реализация на първи мандат ние дори не получихме писмен отказ за среща от ПП-ДБ. Те заявиха, че ще се категорична опозиция.

Очевидно сега, поради технически причини, коалицията стана втора сила, и виждаме някаква зрялост от тяхна страна. Скептични сме към това доколко парламентарна група с 39 души може да си позволи да диктува дневния ред на обществото и как парламентарна група, която е загубила 300 000 гласа, продължава да нравоучава", допълни Сачева.

"Надяваме се, че предстоящата предизборна кампания ще даде възможност на колегите да преосмислят поведението си и в следващия парламент да може приоритетите, които непрекъснато представяме пред обществото, да станат реални политически резултати", посочи още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase