Снимка: БГНЕС

Новото начало в Движението за права и свободи (ДПС) започна с Националната конференция, която беше през февруари, каза заместник-председателят на ДПС и заместник-председател на парламентарната група на партията Искра Михайлова пред bTV.

Тогава Националната конференция обяви призива "ново начало, заедно с хората". Още тогава аз определих за себе си, че ще работя за това ново начало в ДПС заедно с хората, добави Михайлова.

Убедена съм, че Делян Пеевски има капацитета, енергията, доверието на хора от страната да промени много неща и да изведе Движението за права и свободи в една нова плоскост, която трябва да бъде съответстваща на 21-ви век, 2024 г., коментира Михайлова.

Тя каза, че е прочела писмото на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

Запазвам всичките си съмнения дали точно негово е това писмо или някой се е постарал да пише от негово име, но това са мои лични съмнения. До този момент Доган нито е потвърдил, нито е отрекъл, че това писмо е писано от него, коментира Михайлова.

Един от най-уважаваните политически лидери в България е поставен от хората, които се изказват от негово име, в абсолютно ненормално за него положение, добави тя.

Последно съм разговаряла с г-н Доган по време на кампанията, това е било в самия край на май месец, каза Михайлова. Попитана как ѝ се е сторил тогава, тя отговори, че е бил в чудесна кондиция. Ние говорихме по самата кампания, говорихме за поредицата от събития, които организирахме паралелно с кампанията на терен, ние правихме събития по някои ключови за България теми – демографската политика, регионалното развитие, земеделието, уточни тя.

Михайлова каза, че е българка, християнка, която никога през тези повече от 25 години не е почувствала пренебрежение, и винаги е казвала, че е безкрайно благодарна на всички хора, с които е имала честта да работи.

Сега прочетох във Фейсбук "българите и помаците ни взимат партията, вдигнете се", добави тя. По думите ѝ, това фигурира в сайт, който е озаглавен "Аз подкрепям Ахмед Доган". Ахмед Доган – човекът, който ни е събрал заедно, човекът, който е архитектът на етническия модел, човекът, който е извел като философия единството и заедността. Под неговото име се пише това, това е опасно, коментира тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase