Снимка: БГНЕС
fallback

Коалицията "Продължаваме Промяната-Демократична България" се събра на Национален съвет. Очаква се там членовете да решат как да процедират след връчването на втория мандат от президента.

Заседанието на Съвета се провежда в столичен хотел.

Коалицията се озова на второ място в парламента след раздорите в ДПС, при които част от депутатите на Движението бяха изключени, а друга част сами напуснаха. Така в ПГ на Движението останаха едва 23 от 47 депутати, което им отреди четвърто място в НС.

На второ място поред на парламентарните групи се нареди ПП-ДБ, със своите 39 народни представители. Така президентът Румен Радев трябва да връчи втория мандат за съставяне на правителство на коалицията ПП-ДБ.

Трета политическа сила е "Възраждане" с 38 депутати.

ГЕРБ-СДС вече получи първия мандат, но не събра необходимата подкрепа за кабинет с премиер Росен Желязков.

Заявките на ПП-ДБ бяха, че те няма да се коалират с ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов в петък заяви, че коалицията има план, но не може да оповести подробности за него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 1 месец

Тъй като, откакто се появи, образуванието пъ-пъ не успя да покаже полезно политическо творчество, поради некадърност, не се очакват от тях оригинални политически ходове! Имали план, но щели да го предложат на Президента. Като се има предвид омразата на генерала от ДСБ към генерала Борисов, очакването е да предложат на Радев да назначи ново служебно правителство. Без Главчев!

51

защо в хотел?Нали им

преди 1 месец

защо в хотел?Нали имат офиси,стаи в парламента!Ами комфорт,ядене ,пиене безплатно s.x и ...безолезно s.x!

50

БДЖ само се съсипва.

преди 1 месец

БДЖ само се съсипва. С неадекватно управление, с пренебрежително отношение към пътниците, с неуредиците по гари, във влакове, лоша хигиена, лоши условия на пътуване... И това е от години.

fallback