Снимка: БГНЕС

ПП-ДБ поиска от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов да си подаде оставката. Причината - случаят с момчето, пребито от охранител, който се оказа полицейски служител, след изслушването по темата в пленарна зала.

"Искаме оставката на Калин Стоянов", заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в кулоарите на парламента.

От ПП-ДБ ще отправят мотивирано искане до президента Радев, за да може Стоянов да бъде освободен, а поводът: "Помним бруталния случай на плаж "Градина”, когато две момчета бяха пребити от охранител, който впоследствие се оказа полицейски служител.

След изслушването на вътрешния министър искането ни за оставка се затвърди. Стоянов не може да се справи с проблемите в МВР, той не успя да отговори защо извършителите не са задържани на място и какви мерки ще предприеме", коментира Божанков.

Божанков коментира и още една важна тема, а именно вторият мандат. Отговори, че все още няма решение как да се действа, допълва БНР.

“Нашите колективни органи ще обсъдят много внимателно и отговорно ситуацията и ще излязат с решение”, лаконичен беше Божанков и допълни, че ситуацията е много динамична.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase