Снимка: БГНЕС

БСП е била партия с друг морал, а сега се превърна в клиентелска партия, обслужваща интересите на Пеевски, Борисов и някой друг, изрази мнението си Румен Овчаров, бивш член на Националния съвет на БСП.

"Какво ново, когато са строили цялата клиентела и на Борисов, и на Пеевски, и на Румен Радев - и първото, и второто поколение клиентели на Румен Радев стоят в Националния съвет и обслужват самите себе си. Отсега предричам по-нисък резултат на БСП на следващи избори”, коментира Овчаров пред БНР.

По думите му в БСП се случва преврат на хора, които до онзи ден са били зад гърба на Нинова и не са имали смелостта да се опълчат по-рано. Овчаров припомни, че той още преди три години е казал, че е необходимо Нинова да си подаде оставката като председател на партията, но тогава всички, "които сега спретнаха преврата, кротко се натискаха около Корнелия, опитвайки се по всякакъв начин да я обслужат".

"Много ги е страх новите лидери на БСП, че Нинова, ако реши да се кандидатира за трети мандат, не могат да я спрат, защото нейният авторитет в структурите на партията е несравним с техния. Затова се опитват по някакъв начин да я елиминират, но го правят по-неправилен като съдържание начин  Защото по този начин я връщат и като доверие сред хората, и като авторитет", смята той.

Румен Овчаров подчерта, че нов председател партията трябва два избере преди Конгреса през ноември.

"Делян Пеевски е токсичен и кабинет с мандат на ДПС няма да има. Няма да стане правителство и с третия мандат", прогнозира Румен Овчаров и коментира ситуацията в ДПС с думите "този път няма да му се получи на Пеевски".

Тази политическа класа е основната причина за това, което се случва в България, затова хората не отиват да гласуват, подчерта той.

Според него само с избори нещо може да се реши, а не с договорки и сглобки между "корумпирани политици, които не мислят за държавата".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase