Снимка: БГНЕС

С остри думи описа ситуацията в ДПС лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов и го определи като “върховна наглост”.

"Баш дерибеят на държавата, дерибеят на дерибеиите, Пеевски говори за война с дерибеите - няма такава наглост", каза Костадинов пред БНТ. Допълни, че партия “Възраждане” е била първата, която е предупреждавала за “етнополитическа формация, в която текат деструктивни процеси”. Костадинов каза още , че това е опасно за държавата.

"Говорим за сблъсък между еничари и турци. И в този сблъсък може да пострада националната сигурност".  По думите му в ДПС става въпрос за дворцови процеси, в които двете управляващи лобита вътре са се хванали гуша за гуша. "Става въпрос за пари, за политическо влияние, нищо по-различно.В ДПС няма чисти хора".

Костадинов каза, че в българската политика има няколко аксиоми - небето е синьо, тревата е зелена и ДПС купува гласове. Според него това няма нужда от доказване.

Лидерът на "Възраждане" сподели, че от ПП-ДБ може би искат същото, което иска и "Възраждане" - нормална държава.
"ПП-ДБ е една от петте формации само. Не знам защо е това фиксиране върху тях. Смятам, че с БСП, ИТН и дори с остатъците от "Величие" ние бихме могли да се разберем за едно общо управление".

Темата за третия мандат също не беше подмината - “Възраждане” са заявили категорично, че са най-стабилната партия и трябва да получат шанс. Ключът, каза той, в момента е ПП-ДБ.

"Ако в момента ПП-ДБ пак правят номера да се опитват да вкарат ГЕРБ и ДПС през задния вход, двор, просто няма да мине", закани се лидерът на "Възраждане".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase