Снимка: БГНЕС
fallback

Възможен ли е кабинет с участието на Борисов, част от ДПС и ПП-ДБ?

Цепнатината в ДПС създава интересен момент - всички срещу Пеевски. Това може да създаде технически кабинет, с идея на нова форма на сглобката, с цел съдебна реформа, заяви социологът от "Галъп" Първан Симеонов пред Нова тв.

"Решението Пеевски да е съпредседател е на Доган. То е взето с убеждението, че ще бъде продължена линията на живота на почетния председател, за да бъде негов наследник и да се отдалечи партията от Анкара. Пеевски е прекалил в разчистването на хора, а те са отишли да се оплачат на Доган", коментира събитията в партията той.

"В ДПС не изглежда да има сериозен конфликт, някакви хора се опитват да се легитимират чрез Доган, защото тече смяна на поколенията. Пеевски може и да е правил неща зад гърба му. Втората хипотеза е за сериозен конфликт, но съпредседателят държи ресурса на партията. Когато две крила в един и същи етнос започват да се карат, арбитър е митрополията. Ако Пеевски и Доган се сбият, никой не е вечен. Невинаги последната дума ще е на Доган, чисто биологически", коментира той. И допълни, че е възможно КС да реши да върне правомощията на президента за служебен кабинет.

Според Симеонов първият мандат е бил обречен, защото и Бойко Борисов не е искал проектокабинета "Желязков" да бъде приет.

Политологът Стойчо Стойчев на свой ред посочи, че въпросът защо Доган е дал тези указания за гласуването на проектокабинета остава неотговорен.

"Можеше да го направи седмици по-рано, когато течаха консултации. Доган сигурно казва много неща, въпросът е защо ги казва, каква е аргументацията. Центърът на власт в ДПС е г-н Доган, иначе Пеевски нямаше да се церемони да действа. Той усеща, че независимо от финансовия си ресурс, няма силите за това. С пари и влияние не се правят резултати", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 2 месеца

Дано направят кабинет, защото иначе се задава торнадо. Искате ли да видите България под властта на Копейката и Радостинчо Гелосаното?

67

Анонимен

преди 2 месеца

ако махнат шиши има опасност тая изсипана ени черска партия да продължи да съществува и да не бъде унищожена от тоя де б ил.

66

Така

преди 2 месеца

Величие чрез ДС откраднаха гласове от ГЕРБ, за да няма правителство.Всички в ЗАТВОРА!Докога мислите, че ще ви търпим?

fallback