Снимка: БГНЕС

От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме и искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред. От моя страна всичко е направено да бъдем заедно. Оттук нататък той (бел. ред. - Ахмед Доган) е на ход. Това заяви председателят на ДПС Делян Пеевски след председателския съвет на партията.

"Две теми имахме за обсъждане днес - темите в ДПС в момента. Колегите призоваха за пълно обединение между мен и господин Доган. Партията трябва да бъде цяла. Никой не може да си позволи, най-малкото няколко дерибеи, които искат да я разрушат заради своите амбиции. Колегите не са съгласни с това. От моя страна тема няма. Аз съм готов да сме и искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред", допълни той.

"Призовавам го и му казвам. Аз съм готов да се срещна с него, колегите също са готови да се срещнат с него. Ние трябва да сме едно и да не си цепим партията", посочи Пеевски.

Той обяви, че ще се опитат да разберат дали има мнозинство за втория мандат като изпратят писма до партиите. "Българските граждани искат правителство, те не искат избори", заяви той.

"Аз със сигурност няма да бъда кандидат за премиер при втория мандат, а кой ще отиде да го вземе от президента, тепърва ще се уточнява. Аз искам да има правителство и с трите мандата", обясни Пеевски.

"Колегите искат да кажат много неща, защото са тормозени и натискани. Всички, които са били натискани, ще подадат жалби", каза Пеевски. По думите му един от тези, които ги сплашвали, бил Чакъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase