Снимка: БГНЕС

Николай Марков, който е председател на парламентарната група на “Величие”, не вижда причина да напуска поста си. Това каза той в интервю пред bTV.

Вчера идеологът на партията Ивелин Михайлов го накара да се оттегли от поста, а с него да напусне и Виктория Василева, която е заместник-председател.

По думите на Марков на конференция на формацията той е бил избран за председател и поздравен от Албена Пекова.

"Задължение на тези, които проведоха конференцията, е да внесат документите в съда. Оказа се, че това е поредната измама и те не са ги внесли. Това е документална измама“, заяви Николай Марков. Към момента в сайта на “Величие” Марков не фигурира като председател, а като такъв е посочена Албена Пекова. Марков не фигурира и в Централния съвет.
 
"Аз и без тази партия мога, г-жа Пекова е в тежка финансова зависимост от Михайлов, те двамата постъпиха некоректно“, коментира Марков.

Той обяви, че разломът в отношенията му с Ивелин Михайлов е настъпил, защото е поискал да бизнесът на Михайлов да се отдели от партийната работа. Поискал е да престанат да се събрат пари в кашони и да се продават книги на Михайлов по 150 лв.

„Дават ги присъстващите, пускат ги в кашона – който идва на срещите на партията с Ивелин Михайлов. Всички координатори на т. нар. партия „Величие“ са от „Тогедър“ – фирмите, които са брокери и които казват на хората, учат ги как се теглят пари от банки и защо се теглят, да инвестират“, разказа Марков.

Преди дни идеологът на политическата формация Ивелин Михайлов, който не е депутат, заяви, че е получил заплаха за живота си от Марков. Ябълката на раздора била подкрепа за проектокабинета на ГЕРБ-СДС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase