Снимка: БГНЕС

По време на блиц-контрола в Народното събрание служебният премиер Димитър Главчев отговори, че при всички смени, които са направени от него, е спазен законът за изпълнителната и местната власт - в това число смени на областни управители, оставки в регулаторите и прекратени конкурси. 

Главчев посочи, че още на първото си заседание четвъртият служебен кабинет, който беше оглавен от Гълъб Донев, е сменил 25 от 28 областни управители, а една седмица след встъпването в длъжност на кабинета „Янев“ са сменени всички областни управители, допълва БТА.

"За факти, които ми съобщавате, за опорочени конкурси – ангажирам се каквото е в рамките на изпълнителната власт да бъде проверено и, ако тези конкурси са опорочени, те да бъдат проведени наново", заяви служебният премиер.

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов също зададе въпрос на служебния министър-председател за смените на областни управители. Поне за пет от тези 11 нови областни управители се знае, че са хора на Пеевски, не на ДПС, посочи Костадинов и попита дали това е суверенно решение на Главчев, или той има връзки и зависимости с Пеевски.

"В решенията, които съм взимал, съм се водил от Конституцията и законите на страната, заяви Димитър Главчев. Решенията ги взимам аз и отговорността си я нося аз", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase