Снимка: БГНЕС

В 49-ото НС проблемите започнаха, когато промените започнаха да буксуват. Колегите от ГЕРБ започнаха да се противопоставят за важни въпроси. Няма как да продължим напред, ако не намерим как да решим големите проблеми. ГЕРБ не показаха готовност да продължат напред с реформите. Представиха кабинет, който връща България към 2020 година и затова не го подкрепихме. Политическите сили трябва да седнат и да започнат да говорят. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Надежда Йорданова в "Денят започва" по БНТ.

"Промяна на изберателната система няма да реши дълбоките основания за политическата криза. Изкуствено осигуряване на мнозинство ще сложи похлупак върху дълбоките промени. Лесни решения на настоящата ситуация няма. Не считам, че президентската република е добър вариант. Съдържа опасности, които лесно могат да отклонят демократичните процеси в авторитарен режим. Промени в изборния процес са нужни, за да се върне доверието на хората в гласуването, но не считам, че гръцкият модел е добро решение."

Тя добави, че действащ парламент е абсолютно необходим.

"Имаме служебно правителство, което е под контрола на парламента. Ако има дисбаланси в промените в Конституцията, нека чуем Конституционния съд."

Йорданова заяви, че от ПП-ДБ да готови да разговарят с всички политически сили, които са готови да реализират нужните на обществото реформи, но "Възраждане" не са сред тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase