Снимка: БГНЕС

Делян Добрев, който беше предложен за министър на енергетиката, изрази съмнение, че някой ще подкрепи втория мандат. Допълни, че ПП на практика вече не съществува. По думи му, те са влезли в парламента с гласовете на коалицията ДБ. Шансът за реализация на третия мандат е около 1%.

Пред Нова Добрев допълни, че Борисов и Пеевски не са провалени лидери. "Не знаем какво се случва в ДПС, обяснението вероятно е невинно. 15-те нейни депутати може би не подкрепиха кабинета ни, защото са се разсърдили на Борисов, който каза, че няма да подкрепим втория мандат”.

Добрев допълни, че няма как Борисов да се разпорежда в ДПС, още повече да казва на някого да гласува или не за кабинет. Депутатът със съжаление констатира, че държавата ни е пред разпад. “Струва ми се, че ПП-ДБ нарочно ни докара дотук. Оттук нататък ситуацията само може да се оправя, изглежда сме стигнали дъното. Седми път избори е абсолютно безотговорно, затова хората ни наказаха с 30% избирателна активност", коментира той.

По думите му големият провал на управлението през последните три години е забавянето на влизането в еврозоната. "Ако влезем догодина, то ще е защото ПП-ДБ не участва в управлението. Цялата върхушка в ПП трябва да си подаде оставката, те се провалиха, губейки половината от своя електорат. ГЕРБ предложи кабинет с експерти и потърси отговорни политици. Повече от това не можем да предложим'', смята Добрев.

"Не сме сваляли правителството на ПП, Денков сам си входира оставката. Борисов го призова да не го прави, за да решим заедно как ще продължим напред. Не може да се раздават мандати, ако не сме се разбрали как ще се осъществи ротацията", подчерта Добрев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase