Снимка: БГНЕС

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов каза от трибуната на 50-то Народно събрание, че преди 11 години правителството на Орешарски е представило същия модел, по който е създаден и днешният кабинет "Желязков”.

"Тогава кабинетът му разчиташе на златния пръст на Волен Сидеров, и това правителство катастрофира. Катастрофира и партията, която тогава се довери на ДПС - БСП, която за 11 години от един милион избиратели сега падна до 150 хиляди", продължи още Костадинов.

Той се обърна към народните представители от ГЕРБ-СДС с думите, че нито един техен избирател не би искал да види коалицията наравно с ДПС в управлението.

"Няма нормален ГЕРБ-аджия, който да види как ГЕРБ се превръща в притурка на ДПС. И ако вие днес направите правителство, вие ще сполетите съдбата на БСП, защото вашите избиратели няма да ви простят това. Защото ДПС не е партия, а е политическа мафия”, каза още от трибуната на НС.

"Кризата на статуквото не е нищо лошо, това е криза на олигархичния модел на пачките, пуделите, кюлчетата, допълни Костадинов. Няма нищо лошо да се отиде на нови избори, въпреки че ние вярваме, че този парламент може да излъчи правителство, каза още Костадинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase