Снимка: БГНЕС

"Казаното от Бойко Борисов да се прекрати дебата и да ходим да искаме прошка, щеше да е конструктивно, ако беше поискал прошка за всички тези години, в които съдебната реформа не влезе реално в сила, или се беше покаял, че специалните службите на България не работят за този народ", каза от трибуната на НС Кирил Петков от ПП.

Петков допълни, че Борисов е трябвало да им каже “покайвам се, че развалих уговорката, и че два пъти свалих редовно правителство, което имаше всички шансове да напредне България още повече”. А какво ли бихме направили, ако ни бяха дали четири години, за да си изпълним мандата, попита риторично Петков.

"Аз също се покайвам и се обръщам към българските избиратели. Извинявайте, че в предишния наш шанс не сложихме тези реформи като приоритет - реформите в сигурността и службите. Извинявам се, че не можахме да достигнем до реформите в правосъдната система. Съжалявам, че не успяхме да стигнем в отделните комисии и служби на държавата, които могат да направят живота ни по-добър", каза още Петков.

“Ако някой мисли, че ще бъдем коалиционен партньор без тези реформи, много се лъже”, каза още депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase