Снимка: БГНЕС

Вече съм наясно, че ако в третия мандат има нещо, то ще е между ПП-ДБ и “Възраждане”. Не виждам нещо, което да промени ситуацията. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Ясно от трибуната на парламента заявих всичко, което исках да кажа. Тези, които не ни подкрепиха, са виновниците да идем на нови избори. Единственото, от което се притеснявам, са опитите на Денков да ни обвързва с Пеевски - затова отказах всякакви преговори", добави той.

За него това са "внушения на ПП-ДБ и медиите, които ги обслужват".

Още по темата
"При дори двоен резултат на ПП-ДБ, ще имат 80 депутата, с кой ще направят правителство? След днешните приказки отсега могат да знаят, че ние няма да се явим на преговори, както те направиха. Те говорят лъжи. Денков ми е бил заместник-министър. Той ми говори как се е запалил човек. Те убиха човек по време на предизборната кампания, ние нищо не казваме. И отидоха да асфалтират след това. Да си мерим приказките всички", призова Борисов.

Той заяви, че би участвал в дебат за избирателната система в България. "Такъв разговор е структуроопределящ", уточни лидерът на ГЕРБ.

По повод идеята да има задължително гласуване в България, Борисов коментира: "Аз съм против всичко задължително, трябва да убедим хората, че трябва да дадат предимство на някого".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase