Снимка: БГНЕС
fallback

Андрей Гюров ще обжалва решението на антикорупционната комисия. Преди дни комисията обяви, че подуправителят на БНБ е в несъвместимост да изпълнява задълженията си, а причината - участие в търговско дружество и членство в управителен орган, които не са съгласувани с БНБ.

БНТ припомня, че след като антикорупционната комисия излезе с решение, Гюров излезе в неплатен отпуск.

"Днес в Българската народна банка бе получено уведомление от г-н Гюров относно подадена от него жалба срещу решението на Комисията за противодействие на корупцията от 24 юни 2024", посочват от БНБ.

От БНБ допълват, че “Комисията за противодействие на корупцията на 27 юни уведоми Българската народна банка за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на г-н Андрей Гюров, подуправител, ръководител на управление „Емисионно“. Българската народна банка ще предприеме съответните законосъобразни действия след произнасянето на съда”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Acaн, Pagaн, Taфpoв

преди 4 дни

Пyблukyвaнo лu e в Grindr?

3

Анонимен

преди 4 дни

Тоя таритакт с кривата уста в биографията му пише само, че е бил мениджър на спа център, но по политически причини се уреди в БНб. Нулев стаж като финансист и банкер.

2

Анонимен

преди 4 дни

Гюбрев, виден представител на ж.лтоп.ветната ***, изплува най-отгоре с тъпотиите си. Също както отстранените районни кметове в София и Варна, както предстоящата оставка на ДС синчето, както министърката и костенурката, както много знайни и незнайни пепейци...

fallback