Снимка: БГНЕС
fallback

Припадък на един от присъстващите официални гости беляза патриаршеската церемония.

Председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите мл. лейт. инж. Петър Велчев припадна по време на интронизацията на патриарх Даниил, съобщи Нова телевизия.

Велчев е и диабетно болен и беше изнесен на носилка.

Първа помощ му оказа проф. д-р Костадин Ангелов, който е сред представителите на ГЕРБ.

На видно място в храма един до друг бяха тримата първи държавници по сан - председателят на Народното събрание Рая Назарян, президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев.

Тук са министри от служебния кабинет, началника на отбраната и вицепрезидентът Илияна Йотова, както и бившият премиер и бивш монарх Симеон Сакскобургготски, към когото патриархът в словото се обърна с "ваше величество".

На влизане в храма вярващи освиркаха Вселенския патриарх и издигнаха плакат с надпис "Вартоломей недостоен".

Сред присъстващите беше руският посланик Елеонора Митрофанова, но не и лидерите на двете първи парламентарни сили - ГЕРБ и ДПС. Бойко Борисов и Делян Пеевски не дойдоха на интронизацията на новия български патриарх Даниил, но изпратиха свои представители.

Тук бяха много депутати от ГЕРБ, сред които Росен Желязков, Тома Биков, Деница Сачева и Костадин Ангелов, както и зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

133

И не им е мястото

преди 3 дни

Там! Борисов е менте християнин. От толкова потърквания по главата от папи и патоци в Белия дом, и толкова обикаляне по Атон и българските манастири и приклякане на евреи , арменци и банго Василовци, господ се обърка какъв е, а за Пеевски- то си е ясно! Еничарин.

132

е то

преди 3 дни

А я питайте Борисов дали се е качвал и на Шипка

131

Банкеръ

преди 3 дни

Те тия двамата са свикнали да се ходи при тях не те да ходят при някой.Надявам се Господ да ни отърве от тях няма друг начин.Нашите политици трябва много фнимателно да гледат събитията във Франция.

fallback