Снимка: БГНЕС
fallback

Общ преглед

Ниската избирателна активност е предизвикателство към нашата политическа ститема, но за вас тези избори бяха безспорен успех. Така президентът Румен Радев се обърна към представителите на най-малката политическа партия в парламента - "Величие".

"Вие сте новата сила в този парламен и е важно да се чуе вашето мнение", каза още Радев.

Oще по темата

"Още с влизането си в парламента ние приложихме системен подход в нашите действия. За съжаление бяхме разбрани от твърде малко субекти. Искахме среща с лидера на най-голямата политическа сила - господин Борисов, с една - единствена цел, да имаме яснота по целите, които си поставя съответното правителство, какво очаква от това управление и за колко време. Не бяхме разбрани, такава среща нямаше. По-скоро посланията бяха чисто формални - ще подкрепите ли, няма ли да подкрепите. Но какво трябва да подкрепим, не беше обяснено. Ние не може да подкрепим и неподкрепим незнанието си", обясни на свой ред формалният лидер на "Величие" Николай Марков.

Според него "криенето" зад експертно правителство не е правилната форма в България, защото това прикрива коалиционни споразумения.

"Това е вид популизъм и демагогия, които се разиграват в НС и липсва пряка отговорност. Най-близо до нас стои програмно правителство с ясни цели и задачи от лицата, които имат ангажиментите и най-голямото доверие да го съставят, заяви още Марков. Има все повече хора в парламента, които не искат да носят отговорност. Най-честно ще бъде да има ясно програмно правителство с ясни приоритети, задачи и цели", каза още Марков.

"Ако се стигне до връчване на мандат на нас, ние ще подходим по същия начин. За нас ще бъде комплимент и отговорност да предложим програмно правителство, защото най-важни са целите", добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

242

До Галя

преди 2 дни

Подполковник от резерва Марков Кюфтаков Дебелаков е дисциплинарно уволнен от НСО за отказ да покрие задължителните нормативи по физическа подготовка. С условна присъда за неизпълнение на заповед и обида към прекия си началник.Освен това е болен от нарцисизъм. Когато журналистката от БНТ го попита с какво звание си е тръгнал от НСО - подполковник или полковник,той сериозно отговори: генерал- майор.

241

Галя от EmbassyTO

преди 3 дни

И двуличие бърза да изпълнява заръчки , на който я вкара в Парламента

240

Анонимен

преди 3 дни

Интересно ми е как тая беше първата отдясно в ИТН, а сега е пак там във "Величие"...и винаги е една "незабележима", промъкваща се...Коя ли ще е следващата й партия

fallback