Снимка: БГНЕС

Кремъл още утре може да спре войната в Украйна, ако реши, но Путин няма никакво желание да води преговори и иска да продължи агресията в Украйна. Това заяви посланикът на САЩ в България Кенет Мертен на днешната кръгла маса на тема "Изграждане на институционална устойчивост срещу зловредното чуждестранно влияние". Организатор на форума е Центърът за изследване на демокрацията.

Това означава, че Украйна ще продължи да се нуждае от нашата подкрепа, и на Европа. Трябва да продължим да работим с нашите съюзници рамо до рамо в усилията да бъдем устойчиви и да може да отговорим на тези предизвикателства, коментира Мертен, цитиран от БТА. Нашите български партньори прекрасно разбират колко е важно да продължим да бъдем обединени и да подкрепяме отбраната на Украйна, добави посланикът.

Благодарение на нашето сътрудничеството с българското правителство и нашите партньори, като Центъра за изследване на демокрацията, Москва разбра, че България сега вече не е лесна мишена, каза още Кенет Мертен.

Посланикът посочи участието на България в мирния план на украинския президент Володимир Зеленски чрез дейността в сферата на енергетиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase