Снимка: БГНЕС
fallback

“Изход винаги има, стига да има желание”, така коментира ситуацията бившият премиер на България Сергей Станишев. За да се излезе от политическата криза, трябва да се сключи официална коалиция и да е ясно кой носи отговорност и кои са партиите зад това управление.

„Всеки иска да бъде в управлението” допълни Станишев в ефира на Нова. Според него е важно да има диалог, за да се излезе от политическата криза. Воля също трябва да има.

“Самите политици стават заложници на своето говорене. Трудно е да се гадае какво би могло да стане. В последните години партиите показаха, че невъзможните неща стават възможни, а логичните не се сбъдват”, поясни Станишев.

Той даде пример с ПП-ДБ, които говореха, че  основната им мисия е да махнат ГЕРБ от властта, а не да работят с тях.

“Когато дойде времето за ротация, нямаше никаква политическа логика. На пръв поглед при общи приоритети, коалицията се развали. Сега би било крайно безотговорно да се хвърли страната в седми за три години предсрочни избори. Стига се до пълна делегитимация на политиката и на институциите в България. Политиците си живеят в свой свят, занимават се със своите разправии”, допълни бившият премиер.

На въпрос ще се кандидатира ли за лидер на БСП, Станишев отговори така:

„Убеден съм че реваншизмът и емоциите в политиката не са добър съветник. Този подход на досегашното ръководство да се унищожават всички със самостоятелно мнение докара левицата до този резултат. Хората, които в момента управляват, като че ли реализират сценария на Нинова без нея”.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 4 дни

В БСП г-жата от Дунавския край въведе желязното правило който е срещу Нинова,веднага вън. И изгони стотици бесепари,които се оказаха хора от бившето ръководство на БСП. Хората от електората на БСП реагираха срещу Нинова, т.е. Не гласуваха за червените и то на 5 поредни избори.Резултатът беше, че от 900 Хил. гласовете паднаха на 130 хиляди. А основната част от ИБ и НС са привърженици на Нинова,така че следват повелята без Нинова по ниновски.Тая жена окончателно ще съсипе БСП и ще се приюти при ББ

49

Анонимен

преди 5 дни

2012г. ЧЕРВЕНИТЕ БЮКЛУЦИ ДА КОМЕНТИРАТ: После измиване, "тоалет" и закуска до 6,00., кратка проверка, строяване по бригади и указания за работа. Отиване на работа, а от 12 до 13 ч. обедна почивка. И пак работа, докато се стъмни. Вечеря на плаца - трави или седнали по земята. След това започва страшната вечерна проверка, която понякога траеше до 2,00 часа след полунощ. В дъжд и сняг всички лагеристи стояхме прави и чакахме ГАздов, Горанов, Гогов,. Най-често поредното убиство на някой от нас.

48

Анонимен

преди 5 дни

2012г. ЧЕРВЕНИТЕ *** ДА КОМЕНТИРАТ: Сутрин в 5,00 ч., когато ставахме, веднага се чуваха викове на бригадирите: "По - бързо! До три! Има ли още някой вътре?! по 500 души се струпваха на вратата. Падаха и биваха сгазени от другите. Бригадирите стояха около вратата и удряха с дървета, който им падне. Излизахме и с ръце пазехме главите си, но в тези мелете винаги имаше по някоя жертва. Сутрешна доза бой за разсъмване - така го наричаха. Охраната гледаше и се смееше, а ние имирахме.

fallback