"Ако има заплахи за физическо лице, това не би трябвало да е обществена заплаха, а просто да се вземат адекватни мерки за неговата защита. Този тип защита се решава от комисия, в която участва МВР", коментира лидерът на "Български Възход" Стефан Янев в предаването "Денят ON AIR" по повод евентуалните заплахи срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Янев коментира възможностите  за бъдещото правителство.

"Правителството на малцинството може да сработи, но колко ще издържи, не е ясно. Вероятно няма да издържи в много далечен хоризонт. Българите на 9 юни масово не излязоха да гласуват. Политическото като действие води до това, че постоянно отблъсква хората от урните. Страхът от потенциални избори през есента говори, че избирателната активност ще спадне още повече.

Няма система, която да реши всички проблеми, които имаме. Важно е какво партиите правят за хората. Този отлив на избирателите показва жълт картон на партиите, да не кажа червен. Основният проблем е, че политическото е в тежка криза и изходът от тази криза не се вижда", каза Янев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му партиите са се вторачили в себе си, а политиците нямат отговорността, ставайки народни представители, да водят диалог и да търсят взаимодействие в интерес на гражданите.

"Хубаво е да има кабинет, който да решава проблемите на днешния ден. Да погледне в хоризонт поне до утре. Държавата буксува. Политическото е това партиите да са обърнати към хората и да решават техните проблеми", подчерта лидерът на "Български Възход".

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase