fallback

Рая Назарян бе избрана за председател на Народното събрание. Това стана със 131 гласа "за" от общо гласували 234-ма народни представители. Ще има ли кабинет в рамките на 50-ото Народно събрание.

"Да има и да няма кабинет, Народно събрание трябва да има. Дори за да бъдат насрочени нови избори и да се изпълни процедурата, за да се стигне до тях, Народно събрание трябва да има и да заработи. За тази конфигурация от 131 народни представители прозира най-правдоподобната възможна конфигурация на управление, която беше ясна още на ден първи, още в нощта на изборите", коментира лидерът на ЗНС Румен Йончев в студиото на "Денят ON AIR".

Oще по темата
По думите на проф. Любомир Халачев от "Левицата" приемането на Назарян за председател на Народното събрание е знак за желанието на депутатите то да проработи.

"Ако нещо трябва да стане, то трябва да стане с мандата на ГЕРБ. Борисов, ако иска да го запомнят като добър политик, трябва да направи кабинет. Как ще го направи, той да му мисли", допълни проф. Халачев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Има такъв народ" няма да подкрепят нито първия мандат на ГЕРБ, нито втория на ДПС, а заявиха, че очакват третият мандат да бъде връчен на тях, за да излъчат експертно правителство.

"Това изказване е в кръга на екзотиката и говоренето, което ИТН имат пред парламента. Говорят интересни, смешни неща, забавни неща, но това не е политика. Политиката е много сериозно нещо, сериозно занимание.  Когато говорим сериозни неща, би трябвало от тях да произлизат сериозни действия. Ние очакваме от Борисов, който е ръководител на най-голямата партия да направи правителство", категоричен бе проф. Халачев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Анонимен

преди 1 седмица

Избора е в кръга на екзотиката а не само говоренето.Избора е на ББ. И за кандидат за кмет на София избора беше също на ББ абсолютно същия избор. Нима не виждате съвпадението.

45

Анонимен

преди 1 седмица

Задокеанския тррол манипулира лайковете и фалшифицира лайковете с VPN. !!!

44

Анонимен

преди 1 седмица

Зелената карта е прросто възможност. То е българче бе човек ли си тррол ли си кое не ти е ясно.

fallback