Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият министър-председател Николай Денов взе думата от името на политическа партия ПП-ДБ и заяви, че всяко Народно събрание започва с надежда, че ще приема закони и ще работи в полза на държавата.

“За съжаление с всеки следващ предсрочен цикъл от избори тази надежда бързо избледнява", допълни Денков от трибуната на НС.

"Затова всяка политическа сила, която свали редовно правителство, без да е готова да състави ново такова, носи двойна и тройна политическа отговорност за съдбата на България".

Бившият премиер припомни, че само ПП-ДБ са успели да съставят редовни правителства, а в това Народно събрание те ще бъдат в опозиция. "Никоя друга политическа сила не пое тази отговорност в тези трудни времена". По думите на Денков правителствата на ПП-ДБ са били свалени с общите усилия на ГЕРБ, ДПС и ИТН.

"Ние бяхме свалени, за да може ГЕРБ и ДПС да тиражират лъжата, че само ГЕРБ могат да управляват", заяви Денков.

Депутатът допълни, че ПП-ДБ ще работи и защитава своите политики, за да може да върне доверието на избирателите си, които на тези избори не са гласували като допълни, че от партията са си взели поуки за направените грешки.

В заключение Денков каза, че заедно ще продължават да се борят за бъдещето на България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

BG

преди 1 седмица

Хванете се с Плевнелиев за ръце и скочете в някой язовир

27

Анонимен

преди 1 седмица

Академика(ът) не става за политика!

26

Анонимен

преди 1 седмица

Тоя зелето му е дал украински жителство

fallback