Снимка: БГНЕС

Илияна Йотова се надява, че диалогът между политическите партии най-накрая ще започне.

"Всичко е в ръцете на първата политическа сила, която да покани останалите партии и те да отидат на този диалог, защото считам, че така е редно" допълни вицепрезидентът.

Още по темата
Според нея търпението на българските граждани вече се изчерпва. Трябва да бъдат спазени всички процедури и да се състави нов парламент. Едно от основните задачи, според Йотова, пред новото правителство, е еврозоната.

“България не трябва да забавя темповете за присъединяване към еврозоната. България трябва да участва много активно в промените, които се очакват в самата еврозона, тъй като очевидно и там проблемите не са един и два”, заяви още Илияна Йотова и подчерта, че от началото на кричзата пре 2008 годиа показателите на са добри.

Вицепрезидентът отбеляза, че от друга страна са изпълнени почти всички технически критерии. Очакваме падане на инфлацията, затова очакваме стабилно правителство и стабилен парламент, за да можем да довършим този процес. Без Шенген и еврозоната нашето окончателно членство в ЕС е непълно, каза Йотова.

Тя изрази надежда, че емоциите от изборите са преминали и трябва да се види кое е най-доброто за страната.

“Губим много, във външнополитически план и във външната политика, защото нито един проект не може да бъде придвижен напред. Закъсняваме много с европейските средства, не само по Плана за възстановяване, но и по оперативните програми”, заяви Илияна Йотова. / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase