Снимка: БГНЕС
fallback

Идеята е ЕП да започне да функционира най-скоро, за да може да функционират след това и органите, които подлежат на утвърждаване от ЕП. Виждате колко сходно е всичко в ЕП, както и в българския парламент заяви служебният премиер Димитър Главчев в Брюксел, предаде БГНЕС.

И в България искаме бързо да се случат нещата, за да имаме парламент с пълен мандат и бързо съставяне на правителство с мандата на първата сила и скорошно редовно правителство. Оптимист съм и се надявам бързо да се сформира редовно правителство, дано депутатите да намерят бързо разбирателство помежду си, добави Главчев. Би било добре следващата седмица да имаме редовен парламент. Президентът трябва да връчи първия мандат, припомни Главчев.

Далеч сме от момента да мислим за ресори в ЕП, все още всичко е на ниво обсъждане, надявам се на 27 и 28 юни, когато е редовният Европейски съвет, да имаме решения, уточни още Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 1 седмица

И тоя много милее за украинските фашисти ,долу ,Украйна НАТО сащ и ЕС

13

Анонимен

преди 1 седмица

Главчев (Главанака) обещал С 300, която охранява Козлодуй, да я предаде на укро нацистите ... понеже имали нужда , . . Щели да я обявят за ненуждна както БТРите и отива подарък.

12

Главчооглу :

преди 1 седмица

Буци така ми каза!!!

fallback