Снимка: архив, БГНЕС

Без нас Бойко Борисов няма да е премиер, написа лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков във фейсбук.

Още по темата
„Имам една добра новина за избирателите на ППДБ: Без нашето участие в консултациите Борисов не може да стане премиер, както се надяваше преди изборите. Няма да е премиер“, казва Петков.
 
„Всеки ваш глас за ППДБ беше глас срещу "Борисов-премиер". Това е ваша победа!“, обръща се партийният лидер към избирателите.

„Откакто се появи "Продължаваме промяната" - млада партия, само на три години, Борисов така и не успя да влезе в любимата си роля, колкото и да му се искаше. Така че има смисъл! Продължаваме напред!“, заключава Петков.

Преди два дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка за кабинет с първия мандат, доминиран от ГЕРБ във важните министерства - на външните работи и на отбраната. Той заяви, че правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ и подчерта, че самият той няма да се кандидатира за министър-председател, за да се успокоят възможностите за преговори.

От своя страна Кирил Петков каза, че независимо какво правителство предложи Борисов, ще бъдат ясна опозиция. Според Петков ПП ще бъдат ясна и конструктивна опозиция, като ще подкрепят всички политики, които са "за" Европа и "против" корупцията.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase