Снимка: БГНЕС
fallback

Никола Минчев, Радан Кънев и Христо Петров - Ицо Хазарта ще представляват "Продължаваме промяната - Демократична България" в Европейския парламент. Кънев и Петров влизат благодарение на преференциите, с които са разместили подредбата на листите.

Вече е ясно, че Христо Иванов, който подаде оставка като лидер на "Да, България", няма да бъде в новия парламент. Очертава се обаче и други знакови лица да се разделят с благинките на депутатството.

В новото Народно събрание няма да видим Ивайло Мирчев, Антоанета Цонева и бившият правосъден министър Атанас Славов. Под въпрос е и Надежда Йорданова - също бивш министър на правосъдието, съобщава БНР.

От решението на лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев зависи кой още ще отпадне.

Ако Петков избере да е депутат от 23-ти столичен район Настимир Ананиев няма да е народен представител, а в бъдещия 50-и парламента от Перник ще влезе Бойко Рашков.

Ако Асен Василев избере да е депутат от Хасково, от листата в Пловдив-град ще влезе Манол Пейков - кадър на "Да, България".

Лена Бориславова се връща в Народното събрание, но съпругът й и бивш заместник-председател на НС Мирослав Иванов се разделя с него.

Изборът на Хазарта да отиде в Брюксел пък отваря депутатския стол за Венеция Ангова. Благодарение на преференции депутат от 25-ти столичен район ще е и Елисавета Белобрадова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

1-3

преди 3 месеца

Ами Божанков?На никого няма да липсва.

93

аноним

преди 3 месеца

А Настимир Ананиев-ще трябва ли и него да търпим?

92

Васил

преди 3 месеца

Тези специално бяха в политиката само заради благините, а не да си вършат работата

fallback