Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"БСП е загубила 800 000 гласа, нещо трябва да се промени“, каза пред bTV Христо Проданов от левицата. Във вторник след предсрочните парламентарни избори лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че подава оставка като председател на партията.

Причината – резултатите на вота, които тя определи като катастрофални.

Oще по темата
„Явно нещо не обясняваме на хората както трябва. Друга причина за отлива е политическата криза, която се отразява еднакво на всички партии и политическата система", каза Проданов.

По думите му предстоят големи промени в БСП с цел да се обърне трендът и партията да привлече отново избиратели.

Нинова и друг път е подавала оставка, но тя не е била приемана от партията. Сега Проданов твърди, че положението е различно. „Предния път оставката беше подадена пред конгреса на партията. Сега ситуацията е друга, уставът е различен. Сега председателят се избира от всички членове на партията и оставката се подава до всички членове. Няма връщане назад“, каза Проданов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 3 месеца

Обяснението е, че в България няма бедни и угнетени, няма недоволни хора. Всички са милионери, а тези, които са все пак бедни и угнетени, също искат да са милионери и се смятат за десни хора. Беден десен и работник-капиталист, пенсионер-гербер не гласуват за левите партии. Поколението на седесарите от площадите сега са седесари-пенсионери. Те са мечтали за капитализъм, рокендрол, хеви метал, блек сабат, наркотиците на рокаджиите от Запада.

21

METEO

преди 3 месеца

Големи-големи ,ама колко? От единия крачол - в другия. Има още синекура в БСП. Докато пуща - няма да има промени.

20

Бай Танас

преди 3 месеца

Чак пък големи ?!? Най-много да ги изгонят от Позитано и да ги метнат някъде в Люлин примерно

fallback