Снимка: БГНЕС
fallback

Осъждаме категорично атаката срещу Робърт Фицо, пожелаваме му бързо възстановяване, сила и кураж на семейството му.

Това се посочва в публикация на Министерския съвет в социалната мрежа X по повод стрелбата срещу словашкия премиер Роберт Фицо, който беше ранен след правителствено заседание днес.

"Стрелбата по премиера на Словакия и мой приятел Роберт Фицо е брутално и абсолютно недопустимо посегателство към свободата и демократичния избор на словашкия народ. Най-остро осъждаме всички форми на политически екстремизъм, омразата и насилието. В този момент мислите ми са с Роберт и семейството му."

Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова във Фейсбук.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов осъди остро ужасяващата атака срещу премиера на Словакия Роберт Фицо, предаде БГНЕС.

"Такива актове на насилие нямат място в обществото ни и застрашават основните европейски ценности и начин на живот", подчерта Борисов.

Той пожела на премиера Фицо сила и бързо възстановяване.

България остро осъжда бруталното посегателство срещу министър-председателя на Словакия. Това заявява в социалната мрежа "Екс" президентът Румен Радев.

Подобно насилие застрашава стабилността на демократичния процес в Европа и е абсолютно недопустимо, посочва държавният глава и добавя: "Молим се за живота на Роберт Фицо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

sdd

преди 3 месеца

И ние чакаме Йоца Амстердама да си свърши работата както ни беше обещал, ама ни излъга!

42

Последни минути

преди 3 месеца

Състоянието на Роберт Фицо е критично, лекарите продължават да го оперират - Министерство на вътрешните работи на Словакия.И тук "следите" както при взривяването на "Северен поток" и атентата в зала "Крокус" в Москва, водят към едно и също място !?

41

Анонимен

преди 3 месеца

с дрогар амириканец трапа тие сигурен вижте бг мортус

fallback