Снимка: БГНЕС

"Тук пак ще има паметник", заканиха се Мая Манолова и Ваня Григорова на оградата на Паметника на съветската армия в София. Думите те изписаха с червен спрей, съобщават от "24 часа".

Манолова и Григорова отбелязаха Деня на победата, като поставиха цветя на оградата на премахнатия монумент и се заканиха да търсят наказателна отговорност на хората и институциите, виновни за демонтажа. Той бе започнат по заповед на областната управителка на столицата Вяра Тодева и бе спрян от съда в деня, в който приключи демонтирането на фигурите. Тодева бе свалена от поста от служебния кабинет на Димитър Главчев и в момента е кандидат за депутат от листата на ПП-ДБ. Така Манолова, Григорова и Тодева може да се окажат колежки в 50-ия парламент.

Заедно с Манолова и Григорова дойдоха още 20-ина техни колеги и кандидати за депутати от "Солидарна България" и няколко граждани, които поставиха цветя под дъжда. А един от съратниците на двете политички дори прехвърли оградата, но пърформансът се размина без инциденти и размирици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase