Снимка: БГНЕС
fallback

„Няма да коментирам какво е казал президентът. Много са малко страни и в ЕС, и в НАТО, които са с над 2% от БВП за въоръжаване или отбрана. Ние се доближаваме, наваксваме изоставането – всички казват, че има такова, във въоръжаването на Българската армия“, коментира  служебният премиер Димитър Главчев, след като по-рано днес президентът Румен Радев посочи, че 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни и че повечето натовски държави се ориентират към над 2%.

Oще по темата

Главчев отсече, че работата на служебния кабинет е преди всичко да организира предстоящите избори.

„Нека не забравяме, че основната ни задача е организирането на честни и прозрачни избори. Работим синхронизирано с ЦИК в тази насока. Всяка седмица събирам отговорните министри и получавам информация. Към момента се справяме със сроковете, макар и те да са съкратени", каза той.

По думите му правителството прави всичко възможно да няма порочни практики, които да попречат на изборите.
Той коментира и казуса с Многопрофилна болница за активно лечение „Мама и аз“.

„Сигналът ще бъде подаден в първия работен ден и той не е само до ДАНС, а и до Прокуратурата. Очаквам доклад и от Министерството на здаравеопазването, но искам ясно да подчертая, че имам висок респект към българските медици“, каза той, след като служебното правителство първо прие решението, а след това самият той го отмени.

„По време на заседанието на Министерския съвет, когато беше взето решението за  създаването на частната болница, не е имало никакви притеснения. Всичко е абсолютно  законосъобразно. Но в обществото излязоха факти, които нямаше как да знаем. И както видяхте - реагирахме незабавно“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 1 месец

Главчев, сваляй Радев, защото много ти е насъбрал и ти е хвърлил мерникът!

71

Бойка калдаръм кадън

преди 1 месец

Обещавам да проведат нагласени и купени избори пълни с фалшификации, а Главанака не го слушайте, той е безгласна кадънка която съм нахлузил като мъпет на ръката си.

70

Анонимен

преди 1 месец

Голям *** е Главчев! Бил се информирал за казуса с болницата от "информация изляза в обществото, което той не знаел!". Театър "смях и сълза"

fallback