Снимка: Bulgaria ON AIR

От "Възраждане" поискаха оставката на председателя на парламента Росен Желязков.

"Получихме подкрепата на БСП. Събраните подписи са 57, което означава пълен състав на двете групи. Не получихме подкрепата на "Има такъв народ". Нужни са 80 подписа. По-голямата въпросителна е защо ПП-ДБ отказаха да се подпишат. Многократно говорихме с тях. Не направиха формално предложение на хартия, останаха само с една заявка. Някои представители на ПП-ДБ казаха, че са склонни да подпишат, други - не", коментира лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в "Денят ON AIR".

По думите му Кирил Петков е казал на техен депутат, че няма да е добре в края на парламента да подкрепят искането на "Възраждане", защото щяло да изглежда, че са заедно.

"Миналата седмица казаха, че ще искат оставката на Росен Желязков, не я поискаха. Сега я искаме ние, говорим с тях за подкрепа, те отказват. Избирателите на ПП-ДБ са отвратени и погнусени от предателството и продажничеството. На изборите ПП-ДБ може да се класира на пето или шесто място. Управлението им е скандал, срам и позор", настоя Костадинов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на "Възраждане" сподели учудването си защо бившият финансов министър Асен Василев все още не е арестуван заради скандалите и разкритията в Агенция "Митници".

"Справедливо е да има повдигнати обвинения срещу Бойко Рашков и Асен Василев", отбеляза Костадинов, но уточни, че те са част от системата, а няма как системата да тръгне срещу себе си.

"Ние не виждаме разлика между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС, те са хомогенно цяло. ПП-ДБ протестират срещу правителството, но го бранят, отказвайки да подкрепят нашия вот на недоверие. Абсурдно е да твърдим, че техните избиратели ще им гласуват доверие за пореден път. Отсега казват, че ще управляват заедно. ПП-ДБ ще бъдат отново в коалиция с ГЕРБ", категоричен е Костадинов.

Той не вярва в честността на предстоящите избори на 9 юни, не вярва и на вътрешния министър Калин Стоянов, който, по думите му, е политическа фигура. Все пак от "Възраждане" ще разговарят с всички след изборите, с изключение на ДПС, съобщи лидерът на партията.

Ако Тръмп спечели изборите в САЩ, само това ще ни спаси от Трета световна война, на мнение е Костадинов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase