Земеделските производители отново алармират, че плащанията, които са им обещани от правителството на Денков, не са заложени в бюджета.
 
"Говорим за преструктуриране на бюджетите. Ние бяхме оставени без избор като земеделски производители. ЕС продължава помощта за земеделските производители. Проблемът не е само в България. Търпяхме сериозни проблеми с търговията и цените на нашите продукти. Като Камара през цялата процедура настоявахме парите да бъдат заложени. На второ четене в пленарната зала тези пари не бяха заложени. Започнахме проговори с правителството по време на протестите. Финансовият министър не ни дава друга опция, освен да направим преразпределение", коментира изпълнителният директор на Българската аграрна камара Светлана Боянова в предаването "България сутрин".

Боянова отбеляза, че новият служебен министър на земеделието Георги Тахов е участвал активно в споразумението. По думите ѝ цялата процедура е абсолютно легална. "Ние едва на 16 април от служебния премиер Главчев разбираме, че най-вероятно може да има проблем. Никъде ние като страна от февруари досега не сме уведомявани за проблем", каза Боянова пред Bulgaria ON AIR и уточни, че утре представители на Българската аграрна камара са поканени в кабинета на Главчев за разговори в МС.

Боянова допълни, че тези пари трябват сега. “Пуснахме писмо до Вътев, до Тахов, до президента. Имахме прост въпрос - има ли проблем и кога ще бъде платено? Не получаваме официален отговор на това писмо досега. Не бива да се случват драми, достатъчно сме напрегнати от всичко друго в политиката", призова Боянова.

По думите ѝ Българската аграрна камара никога не е имала политически искания, тъй като "не е работа на професионална организация да иска такива неща". "Ние показваме, че можем да работим, с който и да е министър. Чакаме политики за напояване, за поземлени отношения, за верига на доставки. Ще помагаме това да се случи с нашия опит", каза още директорът на Българската аграрна камара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase