Снимка: БГНЕС
fallback

Ново заседание на временна парламентарна комисия за разследване на корупционните практики в Агенция "Митници" и евентуалната роля на Асен Василев в тях. Поканени за изслушване са бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров и бившият вътрешен министър Бойко Рашков, сега депутат от ПП-ДБ.

В различни интервюта Петър Тодоров каза, че многократно е виждал обвинения за контрабанда Стефан Димитров да влиза в кабинета на Рашков, докато бил министър. Позицията на Рашков е, че познава баща и син Марин Стефан Димитрови от Хасково от 2021 г., когато подали сигнал в МВР. По онова време е бил вътрешен министър.

На предното заседание на комисията Станислав Балабанов от ИТН представи писмо от МВР, подписано от настоящия служебен министър Калин Стоянов, в което се посочва, че Марин и Стефан Димитрови, както и Петя Банкова няколко пъти са се срещали с Бойко Рашков докато той е бил министър на вътрешните работи. А доскорошният главен секретар Живко Коцев е саботирал работата на разследващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 месеца

Ще каже, че му е много лошо и че не помни какво се е случило или някоя подобна измислица, защото по природа си е злодей и освен злини и да лъже и краде друго не може да прави, дори да иска, нали?

13

анонимен

преди 4 месеца

Пуснаха народа да лае по грешната следа на измислени снимки на пачки и кюлчета в чекмеджета (които няколко чужди лаборатории доказаха, че са монтирани), за да се прикриват истинските следи. Това са комунистическите прийоми.

12

Безпартиино сираче .

преди 4 месеца

Бойко Рашков е шефа на контрабандата в митниците. Един от имотите му е щаб квартира на контра бандитите.Големия борец за честни избори и справедливост.Сега ясно ли е от къде са му 11 имота ?

fallback