Снимка: архив, БГНЕС

ГЕРБ се опитват да прикрият корупцията по договора „Боташ“, не до го допускат в дневния ред на зала и гласуване на доклада. Това каза председателят на парламентарната група на "БСП за България" Корнелия Нинова пред журналисти в парламента. По думите ѝ докладът е готов и подписан с тежки констатации за корупция и щета на българската държава и общество.

Още по темата
Нинова съобщи, че утре в зала номер едно на парламента членовете на временната комисия за „Боташ“ от „БСП за България“ ще представят целия доклад и ще го изпратят на Европейската и българската прокуратура и Комисия за противодействие на корупцията (КПК).

Няма да оставим този случай да бъде „заметен", посочи Нинова. По думите ѝ това е една от малкото комисии, която е свършила реална работа и е показала корупция.

Тези, които са го подписали, да си понесат наказателната отговорност, добави още тя.

По-рано днес депутатът от "Възраждане" Йордан Тодоров съобщи пред журналисти, че от партията ще внесат в прокуратурата, в Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС), в Българския енергиен холдинг (БЕХ), в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), в Министерството на вътрешните работи (МВР) и Министерството на енергетиката (МЕ) сигнал, свързан със сделката между „Булгаргаз“ и турската държавна газова компания „Боташ“.

От "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) съобщиха, че са внесли предложение за извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде разгледан докладът на временната комисия за договора между „Булгаргаз“ и „Боташ“, посочва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase