Снимка: БГНЕС

Много неправомерно, неправилно бяха похарчени много пари, неотчитайки доклада на Международния валутен фонд (МВФ) и призивите на "некоалицията" да се харчи разумно. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в парламента.

На въпрос дали ГЕРБ ще поиска промени в Изборния кодекс преди предсрочните парламентарни избори относно машинното гласуване, лидерът на ГЕРБ заяви, че е твърд привърженик на машините.

"Ще направя всичко възможно машините да останат", каза Борисов.

Той посочи още, че депутатите имат да свършат още доста работа в пленарната зала, особено свързани с отбратата и енергетиката.

Борисов заяви, че проблемът в отбраната е, че много хора напускат армията, за да отидат в МВР поради по-високите заплати там. "Когато се работи на парче и не се гледа цялостно финансовата рамка, се получава така”, каза още лидерът на ГЕРБ.

Борисов съобщи, че парламентът ще излезе в почивка за един месец в разгара на предизборната кампания. “До тогава има и празници, така че виждам 3 седмици 49-то НС да работи”, прогнозира Борисов.

Междувременно стана ясно, че се отлага изслушването на вицепремиера и служебен министър на финансите Людмила Петкова за следващата сряда - 17 април.

Изслушването по програма трябваше да се състои утре, но поради невъзможност Петкова да присъства, изслушването ѝ се отлага за следващата пленарна седмица.

Петкова, както и служебния министър на регионалното развитие Виолета Коритарова, трябва да бъдат изслушани за изпълнението на Инвестиционната програма за общинските проекти в държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase