Взето е решението за изборите. Извънредните парламентарни избори и изборите за европейски парламент ще бъдат 2 в 1 на 9 юни. Обявени ли са за изпълнител от "Сиела Норма"?

"Процедурата още не е прекратена, но ще трябва да се открие нова. Не съм сигурен, че ще има някаква голяма промяна. Ще са нужни допълнителни машини в чужбина. Ако изборите са на 9 юни, по закон, за да се удостоверят машините, ще трябват 20 работни дни, което значи, че на 9 май трябва да е разработен софтуерът, а на нас ни трябват 20-25 дни, за да изпълним заявката. Това значи, че ние трябва да имаме сключен договор до 20 април. Казвам го не за да създавам напрежение, а за да напомня, че вече сме малко извън сроковете. Добра идея е да се договорят трите институции да работят в по-кратък срок", заяви директорът на "Сиела Норма" Веселин Тодоров в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че е важно размерите на отпечатаната бюлетина да са различни, за да може членовете на секционните комисии да ги различават.

"За размера на хартиената бюлетина няма никакъв проблем, а размерите на отпечатаната бюлетина трябва да са различни, за да може членовете на секционната комисия да знаят коя за коя урна е. За да могат да работят безпроблемно принтерите, е важен видът на хартията. Този път трябва да бъде намерено разумно решение, за да отговарят на изискванията. Десетки фирми в страната могат да произведат такава хартия", допълни гостът на Bulgaria ON AIR.

Тодоров е категоричен, че ЦИК имат доста работа пред себе си.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase