Снимка: БГНЕС

Общ преглед

Граждани протестират пред Министерството на вътрешните работи (МВР) срещу оставането на Калин Стоянов на поста вътрешен министър и в служебния кабинет. Организатори на протеста са сдружение „Боец“ и е под надслов "Оставка на Калин Стоянов за честни избори!". Протестиращите твърдят, че Стоянов е отговорен за купуването на гласове по време на местните избори и казват, че разполагат с конкретни данни за неговата отговорност.

В района около вътрешното министерство има засилено полицейско присъствие и ул. "6-ти септември" е блокирана.

Събралите се на демонстрацията искат смяна на вътрешния министър, защото, според тях, той не си е свършил работата, както трябва и подозират, че е обвързан с политически партии. 

До министерството, в градинката пред храма „Свети Седмочисленици“, служители на МВР и граждани също се събраха, но  в подкрепа на вътрешния министър.

"Дошъл съм да поздравя и да благодаря на колегите за силната подкрепа, която имат към мен. Искам да знаят, че докато аз съм министър, няма да позволя, който и да било да ми нарежда кой, къде и на какъв пост да бъде поставен определен човек", заяви вътрешният министър в оставка Калин Стоянов, който също дойде на протеста.

(БТА, Саня Петкова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase