Снимка: БГНЕС
fallback

Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира имената на министрите в кабинета “Главчев” и заяви, че предложеният кабинет е практическа реализация на промените в Конституцията. “Това поискаха и това получиха. Оттук нататък отговорността е на номинирания за премиер”, каза още Йотова.

“Върху голяма част от предложените имена нямам никакъв поглед и не мога да коментирам. Определено обаче има много добри специалисти, какъвто е случаят с министъра на финансите Людмила Петкова", допълни вицепрезидентът.

По думите ѝ отговорността за предложените министри е на НС и на служебния кабинет.

"Ние изпълнихме всички конституционни условия и ускорихме процеса на преговори и срещи, за да може изборите да са 2 в 1. Ако г-н Главчев реши да промени някое име от предложените министри, това трябва да е много сериозно аргументирано, защото иначе ще бъде белег на задълбочаващата се политическа криза. Той беше единственият кандидат, който се съгласи да бъде премиер, не е имало други желаещи", каза Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 6 месеца

Kukumezin

13

Калинка 100янкова

преди 6 месеца

Е един от най големите професионалисти само незнам каква и е професията

12

Анонимен

преди 6 месеца

Ако са като американските специалисти, които щели да пратят 6-ти американски флот при Лукашенко, барабар с подводниците, къде нема море, то мерси.

fallback