Снимка: БГНЕС

Според лидера на БСП Корнелия Нинова и след изборите управлението ще е сглобка, така че въпросът е защо отиваме отново на предсрочен вот.

От "БСП за България" отказват разговори за участие в служебен кабинет, заяви председателят на парламентарната група на формацията Корнелия Нинова.

Тя смята, че ПП-ДБ и ГЕРБ започват да се надпреварват предизборно със социални предложения и обещания.

Още по темата
"Странно е, защото същите тези хора като мнозинство гласуваха бюджета на страната за тази година и когато ние предлагахме социални придобивки, бяхме обвинявани в популизъм, разхищение и че ще счупим държавата", коментира Нинова.

Тя заяви, че социалистите нама да участват в разговори за служебния кабинет.

Нинова отново разкритикува промените в Закона за БНБ, с които избраният за служебен премиер след това ще продължи мандата си на изборния пост.

Според нея с тези поправки управляващото мнозинство задълбочават конституционната криза.

"Опитаха се с нови грешки да поправят грешката, която направиха с промяната в Конституцията. Узакониха конфликта на интереси като допуснаха председателя на Сметната палата, след като му изтече времето като служебен премиер, да се върне и сам да проверява служебния си кабинет и министрите“, коментира тя и добави, че това е поредната стъпка напред към разграждане на държавността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase