Снимка: БГНЕС

Този парламента е изчерпан, няма да подкрепим втори мандат за съставяне на правителство, не желаем трети, отсече лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за гласуване на отказа на Мария Габриел да поеме премиерския пост.

Според нея това е естествен и нормален край на една ненормална коалиция, която е била зачената порочно.

"Тези, които искаха да преборим мафията, да се справим с паралелната държава, се прегърнаха с мафията и вместо да я изчистят, предложиха да делят с нея държавата и това беше облечено в думи за евроатлантизъм, за висщи цели, но се движехте от низши страсти и това беше показано през последните няколко седмици“, коментира соцлидерката.

Още по темата
По думите й управляващите са се провалили във висшите цели се повалиха- Шенген, евозоната, Плана за възстановяване и устойчивост, за реформи в здравеопазването, образованието, доходите.

"През цялото време спорехте за постове, власт и порции. Резултатът е това, което виждаме днес и го казвам с моралното право от името на БСП, защото ние не се подадохме на предложения, изкушения, участия в сглобки, защото години наред нашата главна цел е борбата с паралелната държава", отсече Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase