Снимка БГНЕС
fallback

"От самото начало се работи по това Мария Габриел да бъде саботирана", това пред Нова тв депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. Тя е част и от преговорния екип за кабинет.

Сачева пусна запис на думи на финансовия министър в оставка Асен Василев. На него се чува как той казва: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Мария Габриел иска да е премиер, ще е и последният ден на това правителство. Тя няма да иска да бъде свалена предсрочно".

"Това, което ние поставихме като изискване още в началото, е да се търсят 2/3 мнозинство, но това да бъде с изключение на БСП. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС могат само заедно да търсят това мнозинство, нито една от двете групи не може да търси поотделно мнозинство", обясни Сачева.

По думите й Кирил Петков е съгласувал този текст с Делян Пеевски.

"Има хора, които работят основно за маркетинг и пиар, и които отклониха държавата от основните политики", заяви тя.

ГЕРБ-СДС няма да влязат в преговори за кабинет с втория мандат, категорична беше Деница Сачева. Единственият вариант, който коалицията ще подкрепи, е правителство с министър-председател Мария Габриел и без Асен Василев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

307

Анонимен

преди 1 месец

Габриел сама се саботира! Некадърница!

306

Не разбирам!

преди 1 месец

Щом се изнесе пред всички, че Габриел е от мафията, защо академик Денков я търпя досега? Вместо да я вкара в затвора. Можеше вътрешният министър да я арестува и да я вкарат в Сливенския женски затвор. Щеше да лежи поне 5 години на топло.

305

ганьо

преди 1 месец

До барса гейт. И ако отидеш ти в парламента ще си различен ли бе, дрислььо?

fallback