Снимка БГНЕС
fallback

"Имаме боричкане на две козлета. Проблемът е, че не само двете козлета ще паднат в реката, във водата, а и всички, които са на моста." Това описание на настоящата политическа ситуация направи пред БНР политологът проф. Александър Маринов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски".

Създава се впечатление за театър, но кризата е реална, смята политологът. "Боричкането продължава. Извиването на ръце продължава. Все пак може би е по-голяма вероятността да се спогодят, но от това нищо добро няма да произтече." Предсрочните избори са по-малкото зло, коментира проф. Александър Маринов и прогнозира, че само след няколко седмици, каквото и да е разписано в бъдещото споразумение за управление, двете формации ще се сблъскат.

Тези две сили са антагонистични. Техните интереси не могат да бъдат примирени. Те разглеждат принудителното си и неискрено партньорство като възможност всяка от тях да нанесе щети на другата, поясни Маринов. По думите му, гласоподавателите на тези две сили не са гласували те да управляват заедно, а сега "са се прегърнали".

"Ако те лъжат избирателите си, отиваме много далеч от парламентарната демокрация." Противоречията се пораждат от желанието за решаващ контрол върху ключови структури на властта. ГЕРБ и ДПС вече контролират значителна част от тези системи, посочи той.

Ако правителството се случи, в него ще има числен паритет, но ГЕРБ предлага опитни администратори и политици, отбеляза проф. Маринов в предаването "Преди всички". "Хора, които много добре владеят механиката на държавното управление и в сравнение с тях хората на ПП-ДБ във властта са като едни пионерчета.", изрази мнение политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

МИЛИОНЕР

преди 1 месец

ХАЙДЕ СИБИЛЕ. ТАКА Я ПЕЕ МАРКОВ. А пък, аз просто се ПОДИГРАВАМ НА ПОЛИТИЦИТЕ НИ. а и си има защо. ТЕЗИ КОИТО НЕ ГЛАСУВЯАТ СА МИ ВСЕ ПРИЯТЕЛИ. Колкото и да ги изнудвате и рекетирате, те не се плашат от нищо. За разлика от тези, коит оса на заплати от бюджета ви. НАЛИ СИ ИМАТЕ БЮДЖТИ ? Какво искате от ПРИЯТЕЛИТЕ МИ. Те не са ваши, а МОИ. Тези неща се изграждат с години. но пэк, въпреки че не се кандидатирав за политик, половинаат от БЪЛГАРИЯТА НИ СИ МЕ ПОЗНАВА. ЗНАЯТ МИ И ДОБРИТЕ, А ДОРИ ЛОШИТЕ.

51

българин

преди 1 месец

Кои ли ще им ги пипат БЕЛИТЕ ЦИЦИ НА ТЕЗИ ОТ МИНИСТЪРКИТЕ НИ. ТЕ СИ ГИ ДАВАТ. БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ИМ ти. ТУЕ СЕ МИСЛЯТ ЗА ПРИНЦИСИ. А и с микрофоните ас си добри. НАЛИ СА СИ ОТ ПАРТИЯТА МУ НА МУТРАТА. ЩЕ НИ ГИ ЛАПАТ. Дори и заемите му ще ги плащат. ТУ СВИРКИТЕ СА СИ ДОБРЕ ЗА ГЕРБАДЖИЙКИТЕ МУ. ЧЕСТИТА НА ТОЗИ ОТ БНБ. Както и на ДЕПУТАТКИТЕ МУ НА МУТРАТА. Щени ги лапате КУРОВЕТЕ. ХАЙДЕ СИБИЛЕ.

50

МАРСИАНЕЦ

преди 1 месец

Този по какво е професор ? Яно ле. моята прабаба беше Яна. До 96 живя.. Въпреки КОМУНИЗМА И ПАРТИИТЕ ИМ. На мен също ми писна от техните мнения. СПОРЕД ЕДИН НЯМАЛО СПОРАЗУМЕНИЕ. СПОРЕД ПОМАКИНАТЯ ИМ АН ТЕЗИ О ГЕРБ е имало. СПОРЕД МЕН ПЪК, тя съвсем скоро ще си гиТУК СЪМ СИ ИЗРАСТНАЛ. Дори и свекър съм сваля шарварите и полата. БЪЛГАРИТЕ Я ЧАКАМЕ. А пък те са ми все ПРИЯТЕЛИ. СВЕКЪР СЪМ. А пък жена ми си е СВЕКЪРВА. ЗА ХПОРА, които не се интересуватн от политика, това са си СЪВСЕМ НОРМАЛНИ НЕЩА.

fallback