Снимка: БГНЕС

Веднага предсрочни избори – това поиска лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов, който отговаряше на въпроси във Фейсбук, попитан кое е най-доброто за България в момента – избори или правителство.

Според Трифонов никой не бива да се страхува от избори, защото това е най-нормалното нещо за една демокрация.

"Изборите са толкова, колкото трябва да бъдат. Толкова, колкото реши суверенът. Докато се пречисти цялата вода и докато започне по-нормално да се случва всичко", допълни той. Според него тезата, че не бива да има избори означава, че не трябва да има демокрация.

Още по темата
Слави Трифонов смята, че суверенът е апатичен, изморен и че не му харесва това, което става. Той заяви, че министър-председателят в оставка акад. Николай Денков и министъра на финансите в оставка Асен Василев и „на две магарета слама не могат да разделят.“

Трифонов обясни още, че според него изход от ситуацията е професионално, експертно правителство, което да свърши определена работа за определено време, тъй като едва ли ще има политическа сила, която да успее сама да състави кабинет.

Слави Трифонов обясни още, че е „за“ приемане на еврото, но задължително да има референдум по темата. (БТА, Йоана Димитрова)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase