fallback

Редно е полицаи да поемат охраната на центровете за бежанци, защото и самите хора, настанени в тях, признават, че имат респект към униформата, призна вътрешният министър в оставка Калин Стоянов.

Директорът на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева съобщи, че още тази седмица 30 души от приемателния център в кв."Овча купел" в София ще бъдат изведени към центъра в Баня.

Oще по темата
Стоянов и Тошева бяха изслушани от депутатите след инцидентите с бежанци в последната седмица, което доведе и до засилено полицейско присъствие в центъра на София.

Тошева се оплака, че има недофинансиране на агенцията.

"По бюджетна прогноза за тази година бяхме поискали 22,5 млн. лв , одобреният бюджет за агенцията  е 11,700 млн. лв., от които малко над 7 млн.лв са за възнаграждения на персонала", обясни тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Двуглав смок капиняр

преди 2 месеца

До Анонимен 25. "Очудващо" е, че изобщо някой ти е дал диплома за завършено някакво образование.

35

Анонимен

преди 2 месеца

Добре де - не ми е ясно защо изобщо ги държим тия тука? То е ясно, че освен по-зле друго няма какво да стане? Не можеш да ги държиш вързани цял живот. Айде половин година, година в тия центрове, а после? После какво ще ги правим? То не може да пише, чете, нищо не може да работи. Какво правим? Отглеждаме си престъпници. Никой ли го го рабира? Около Ц. Гара, М. Луиза и т.н. е тъпкано с араби, които от години си имат магазинчета и са си нормални. Даже те не могат да понасят тия новодошлите.

34

Анонимен

преди 2 месеца

Никакви пари за бежанците. Да си изкарват прехраната с труд.

fallback