Общ преглед
Нашата позиция е ясна и категорична още от първия ден на съставянето на това правителство. Времето доказва тази позиция, а тя е, че това правителство и това мнозинство са вредни за държавата. Това каза председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова по време на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство, цитирана от БТА.

Агонията, в която вкараха България, може да се прекрати само с предсрочни избори, каза Нинова.
По думите ѝ това правителство е било създадено порочно, като е предало надеждите и очакванията на стотици хиляди хора за промяна на досегашния модел на управление.

По време на консулатциите президентът попита представителите на левицата, ако се стигне до трети мандат, готови ли са да предложат формула за неговата реализация.

Радев открои, че партията ясно се е позиционирала като опозиция на управляващите. Той отбеляза, че 49-ото Народно събрание има трудната задача да излъчи правителство в тази сложна обстановка, наситена с проблеми, политически противоречия, когато реалният дневен ред на обществото остава на заден план.

Как преценявате остатъчния политически ресурс на това Народно събрание наистина да сформира устойчиво правителство, попита още Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар