fallback

Общ преглед
Публичната комуникация на партиите в управляващата коалиция напоследък сякаш съживи призрака на предсрочните парламентарни избори, въпреки че промените в кабинета бяха уточнени преди 9 месеца, заяви президентът Румен Радев по време на консултациите си с представители на ПГ на ГЕРБ.

Това е първата консултация на президента с парламентарно представена група преди връчването на мандата за съставяне на правитество.

В нея участват вицето Мария Габриел, която съгласно постигнатото джентълменско споразумение преди 9 месеца между ГЕРБ и ПП-ДБ трябва да поеме премиерския пост от Николай Денков, чиято оставка парламентът прие през мината седмица, и  Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян.

По думите на президента правителството на Денков се е радвало на внушителна парламентарна подкрепа доста често дори на 2/3 от депутатите.

„Конституционният законодател е предвидил настоящите консултации именно, за да се изяснят важни въпроси преди да пристъпим към връчването на първия проучвателен мандат и да се изяснят първоначалните позиции и какъв би бил най-добият резултат за страната. Важен въпрос са сложните отношения в  коалицията и смятате ли, че в бъдеще ще бъдат преодолени противоречията, как преценявате темпото на преговори и най-важният въпрос - готови ли сте за връчването на мандата или имате нужда от още време и смятате ли при провал на преговорите мандата за неизпълним или имате други опции за търсене на друга парламентарна подкепа или  връчване на друг мандат“, посочи Радев.

Мария Габриел коментира, че според нея е важно да има диалог и да се казват добрите и критичните неща.
 
„За нас това, което е важно е да не губим поглед от интереса на страната. Ние имаме нужда от стабилност, но тя трябва да е на принципна основа“, увери тя.

„За нас от ГЕРБ е изключително важно диалогът да позволи да се откроят общите неща и да се постигне съгласие как се преодоляват различията и когато има съгласие,  то да е на обща основа, тя да стъпва на принципи и на много ясна споделена отговорност“, каза Габриел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

Радо да се маха и да върви някъде подлече........

32

Даааааа....

преди 2 месеца

Призрака на Решетников и машините на Мааадуууроооо, идвааааа

31

Анонимен

преди 2 месеца

До рублофил радевИдва ерата на служебните правителства на ГЕРБ. Поздравления.

fallback